:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2019   12:01

0

285

Akcija Ministarstva kulture o negovanju srpskog jezika

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je danas da se od ponedeljka, 21. januara, akcija "Negujmo srpski jezik" nastavlja u dva nova programska oblika.

Od ponedeljka će na bilbordima širom Beograda biti izloženi posteri sa izabranim narodnim poslovicama i zagonetkama koji na efektan način svedoče o značaju srpskog jezika.

Takođe, tokom februara, u najvećim gradskim centrima zemlje održaće se "Karavan kulture govora", koji će, uz druge stručne saradnike, voditi francuski humanitarac Arno Gujon, do sada osvedočeni saradnik akcije "Negujmo srpski jezik".

Akcija „Negujmo srpski jezik", koja se bavi negovanjem i zaštitom srpskog jezika, pisma, opšte jezičke kulture i pismenosti, organizovana je u aprilu 2015. godine na nivou grada Beograda, uz učešće Sekretarijata za kulturu, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Biblioteke grada Beograda, podseća se u saopštenju srpskog Ministarstva kulture.

Formiranjem Posebnog odbora u oktobru 2016. godine akcija je proširena na državni nivo, uz učešće Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i RTS-a.

Izvor: RTV, T a n j u g

srpski jezikkulturaćirilicaministarstvo kulture i informisanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva