:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2019   22:36

0

183

Al Zavahri pozvao muslimane da napadnu ciljeve na Zapadu

Lider terorističke mreže Al Kaida Ajman al Zavahri pozvao je muslimane da napadnu ciljeve u SAD, Evropi, Izraelu i Rusiji, u govoru povodom 18 godina od terorističkog napada na SAD 11. septembra.

U video snimku koji je objavila ova militantna grupa, Al Zavahri (68) je kritikovao i "povratnike" iz džihada, obraćajući se onima koji su u zatvoru promenili pogled na napad 11. septembra smatrajući ga sada neprihvatljivim zbog stradanja civila.

"Ako želite da se džihad fokusira samo na vojne mete, američka vojska je prisutna širom sveta, od istoka do zapada. Vaše države su pune američkih baza, i svim tim nevernicima i korupcijom koju šire", rekao je u snimku Al Zavahri, a prenosi AP.

U koordiniranim otmicama aviona Al Kaide 11. septembra 2001. godine poginulo je gotovo 3.000 ljudi, kada su avioni udarili u Svetski trgovinski centar i Pentagon, dok se jedan srušio u Pensilvaniji.

Govor Al Zavahrija je trajao 33 minuta i 28 sekundi, ali nema preciznih saznanja kada je snimljen.

Al Zavahri je Egipćanin koji je postao je vođa Al Kaide posle ubistva Osame bin Ladena 2011. godine.

Pretpostavlja se da se skriva negde u pograničnim regionu između Avganistana i Pakistana, a prema izveštaju UN, on je u lošem zdravstvenom stanju, iako se ne navode nikakvi detalji.

Izvor: Танјуг

teroristinapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva