:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2019   16:11

0

71

ALB: Meta ponovo poziva na rešavanje političke krize

Predsednik Albanije Iljir Meta ponovo je uputio poziv političkim strankama u Albaniji da se posvete prevazilaženju duboke političke krize sa kojom se ta zemlja suočava više meseci.

Kako prenosi portal Plusinfo iz Severne Makedonije, Meta je istakao da „svi treba da shvate da se ne korača na dva suprotna smera koji se nikada neće susresti“, jer postoji opasnost da Albanija zaostane u integrativnom procesu.

„Pred nama je važan datum o budućnosti zemlje, 17. i 18. oktobar, kada će Savet Evropske unije usvojiti odluku o pregovorima. Zato dve glavne političke partije treba da omoguće albanskim građanima da izađu na trojne izbore, na lokalnom, centralnom nivou i izbore za šefa države 13. oktobra, te da ostvare svoje pravo glasa na miran, civilizovan i demokratski način“, napisao je Meta na svojoj fejsbuk stranici, a prenosi Plusinfo.

Predsednik Albanije Meta je dodao da je vreme sada da se odvaže jer će 19. oktobra biti prekasno.

Poziv Mete je usledio nakon što je odbio da potpiše tri zakona premijera Edija Rame, a juče je optužio albanskog premijera da blokira funkcionisanje novih pravosudnih institucija i Ustavnog suda.

On je upozorio da postoje i drugi razlozi zbog kojih su, pravosudne reforme postale, kako je naglasio, „Ramaforme“.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva