:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2020   23:38

0

77

Albanci neće kompromis, Srbi su za zamrznut konflikt...

Albanci neće kompromis, Srbi su za zamrznut konflikt na Kosovu, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i ukazao da ne vidi rešenje, niti šta bi ono moglo da bude.

"Albanci trenutno ni po koju cenu ne žele kompromis. U Srbiji ljudi koji bi želeli su u takvoj manjini da je nemoguće bilo šta da predlože", konstatovao je on.

Vučić je rekao da je 90 odsto Srba srećno zbog zamrznutog konflikta, iako zamrznut konflikt uvek može da se "odmrzne" i pitanje je samo trenutka kada to može da se dogodi.

Predsednik je u razgovoru za tu televiziju spomenuo, doduše u drugom kontekstu, i da je danas popodne imao duge i ozbiljne razgovare sa predstavnicima EU, Nemačke i Francuske, ali nije rekao šta je bila tema razgovora.

"Čuvali smo stabilnost i mir, I svi su to znali u svetu da ćemo čuvati po svaku cenu. Važno je da budemo staloženi, a oni znaju kolika je snaga Srbije, i neće napadati Srbiju", podvukao je on u vezi stalnih napada iz regiona na Srbiju.

Moramo da razumemo da pravda ne postoji, bili smo deo procesa koji smo izgubili I plaćamo visoku cenu, istakao je Vučić povodom primene dvostrukih aršina Zapada prema našoj zemlji.

“Učestvovali smo u sukobu u kojem smo izgubili”, konstatovao je Vučić.

Ujedinjeni da prevaziđemo izazove

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je danas građane na jedinstvo i ujedinjenost, jer je to, kako ističe, način da se suočimo sa svim izazovima koji neminovno predstoje.

"Kada imamo napetosti oko migrantske krize, imaćemo povećanje broja zaraženih od korona virusa, ovakvu situaciju sa naftom. . . Kada imamo sve ovo u regionu i kada će u odnosima sa Prištinom stvari ići nešto teže nego do sada, molim ljude da budu jedinstveni i ujedinjeni koliko je moguće, da pokušamo da prevaziđemo sve", rekao je Vučić gostujući na TV Kopernikus.

On sam će se, istakao je, boriti marljivo i posvećeno, a potrebno je, dodaje, da se stvari i problemi prihvataju na ozbiljan način.

Na pitanje voditelja Vladimira Ðukanovića, koji je takođe član SNS - ima li takvu ujedinjenost u samoj stranci, Vučić je konstatovao da ima povređenih činjenicom da je na listi 40 - 50 novih mladih, te da ima nekih koji misle da zaslužuju više...

Ali, kaže, SNS ne sme da bude kao neke stranke DOS-a.

"Mi smo na vreme presekli", rekao je Vučić i dodao da je SNS uspela da uradi velike stvari za zemlju.

"Ja sam predsednik Srbije i ponosim se što sam član SNS, ne stidim se činjenice da sam stranački čovek, kao što ne mislim da sam bolji ili gori od onih koji to nisu", dodao je Vučić.

Izvor: Танјуг

KiMVučićdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva