:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2020   12:53

0

156

Albanija: Dvoje izlečenih od virusa Kovid-19

U Albaniji su izlečena dva pacijenta zaražena koronavirusom, saopštila je danas albanska ministarka zdravlja i socijalne zaštite Ogerta Manastirliu.

"Dobra vest. Prva dva pacijenata zaraženih korona virusom treba da napuste Infektivnu kliniku nakon potvrdnog testa koji je završen. Oba pacijenta su bila negativna i u drugom testu nakon tretmana. Bravo za ekipu na Infektivnoj klinici. Ali, budite pažljivi zato što se broj zaraženih povećava. U klinici su četvoro pacijenata na intenzivnoj terapiji. Molim vas sedite kući“, napisala je Manastirliu na svom fejsbuk nalogu, a prenosi portal a1on.

Reagovao je i albanski premijer Edi Rama izražavajući priznanje za lekare sa Infektivne klinike, nazivajući ih herojima.

Preko objave na fejsbuku je reagovao i šef države Iljir Meta, ocenjujući kao veoma dobru vest koja je svima bila potrebna.

„Zahvalnost i jedno veliko BRAVO za sve odlične lekare. Zajedno da odbranimo zdravlje svakog građanina“, napisao je Meta.

Prva dva slučaja koronavirusa u Albaniji potvrđeni su 9. marta, a taj broj do sada se povečao na 70 lica, od kojih su dva preminula.

Izvor: T a n j u g

Albanijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva