:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Februar 26, 2019   12:06

0

275

Albanska opozicija planira radikalizaciju aktivnosti

Nakon što su se njeni poslanici odrekli mandata, albanska opozicija razmatra mogućnost da povuće svoje gradonačelnike i članove opštinskih saveta u celoj državi, prenosi TV Sitel. 

 

Iz albanske opozicije najavljuju da će se njihov stav radikalizovati nakon najavljenog velikog nacionalnog protesta zakazanog za 16. mart. 

"Budite sigurni da će napad opozicije biti u svim institucijama, kroz ceo društveni, politički i međunarodni prostor. O ovome ćemo odlučiti posle 16. marta, kada će biti održan veliki protest“, rekao je Dašamir Šehi, lider stranke Pokret za nacionalni razvoj, koja je deo ujedinjene albanske opozicije. 

Lider Republikanske partije Fatmir Mediu naglasio je da "opozicija mora da učini sve što zahtevaju građane kako bi se (premijer Edi) Rama oborio". 

"Opozicija će učinite sve što albanski građani žele kako bi vratili Albaniju na pravi put, ustavni, ali istovremeno i evropski put koji je cilj svih Albanaca, ali, nažalost, ova vlada je smetnja u tome", kazao je Mediu. 

U vezi sa stavom evropskih i američkih partnera Albanije koji su protiv odluke opozicije da se odrekne poslaničkih mandata, Šehi je rekao da albanska opozicija smatra da su međunarodni predstavnici zauzeli svoj stav, tradicionalni, klasični, gde ispred demokratije se nalazi uvek stabilnost. 

„Mi ih dobro razumemo. Ali, mi smatramo da je današnja pozicija albanskih demokrata, za razliku od one u kojoj su bili pre tri meseca, znatno bolja. Oni su počeli da shvataju da će sve dok je Rama na vlasti biti manje stabilnosti, a sve više droge i organizovanog kriminala. Mi smo na putu da ubedimo i međunarodne predstavnike u to", istakao je Šehi. 

Ujedinjena opozicija u Albaniji održaće treći veliki antivladin protest u četvrtak ispred zgrade parlamenta u Tirani. 

Izvor: T a n j u g

albanska opozicijaEdi Rama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva