:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2021   8:50

0

162

Albanske stranke u Severnoj Makedoniji protiv gratis vožnje za Srbe

U znak zahvalnosti Srbiji za donirane vakcine protiv korona virusa, Vlada Severne Makedonije odlučila je da srpski turisti u tranzitu kroz ovu zemlju budu oslobođeni plaćanja putarine od 15. juna do 15. avgusta, a albanske opozicione stranke nastoje da pred Ustavnim sudom ospore takvu odluku Vlade Zorana Zaeva, pišu danas beogradske "Večernje novosti".

List navodi da je koalicija Alijanse za Albance i Alternative Ustavnom sudu Severne Makedonije podnela inicijativu za procenu zakonitosti odluke Vlade, tvrdeći da se građani zemlje, kao i državljani susednih zemalja dovode u neravnopravan položaj.

U pripremi je 200.000 elektronskih kartica za putnička motorna vozila turista iz Srbije u tranzitu na Koridoru 10 tokom letnje sezone, a kako su saopštile albanske opozicione stranke, Vlada diskriminiše sve druge susede od kojih zemlja takođe ima koristi, saradnju i dobrosusedske odnose.

Te stranke su pozvale vlasti u Skoplju da promeni odluku, navodeći da će Ministarstvo finansija za pomenute kartice potrošiti oko tri miliona evra, "novac sugrađana koji sada treba da plate cenu milosti Srbije".

Izvor: Танјуг

Severna Makedonijaputarinaalbanske stranke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva