:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 20, 2019   10:24

0

232

Aleksandra, Olga i Janko danas na terenima u Majamiju

Prvog dana takmičenja na turniru u Majamiju na terenima novog kompleksa naći će se troje srpskih tenisera. Janko Tipsarević će nastupiti u prvom kolu u muškoj konkurenciji, dok će kod dama igrati Olga Danilović i Aleksandra Krunić.

Tipsarević je u glavni žreb drugog mastersa u sezoni ušao zahvaljujući "zaštićenom renkingu" i kao šesta zamena upao umesto povređenog Huana Martina del Potra.

Argentinac će ponovo na pauzu zbog operacije, dok će Janko, koji se mnogo mučio u prethodne dve godine da bi se vratio takmičenjima, turnir otvoriti protiv domaćeg igrača Bredlija Klana.

Njihov duel drugi je na programu na glavnom stadionu "Hard Rok" i neće početi pre 18.30 po našem vremenu jer prethodno jedan od derbija treba da završe Viktorija Azarenka i Dominika Cibulkova.

Ukoliko preskoči prvu prepreku Janko će igrati protiv 22. nosioca Roberta Bautiste Aguta.

Pre njega bi svoj meč trebalo da završi Olga Danilović - mlada srpska teniserka imaće težak zadatak na startu ženskog singla, pošto joj je protivnica Marija Sakari iz Grčke, trenutno 49. na WTA listi.

Njih dve neće početi pre 16.30 na terenu 6 jer čekaju kraj duela Polona Hercog - Laura Zigmund.

Na terenu broj 8 oko 18 časova po srednjoevropskom vremenu trebalo bi da nastupi i Aleksandra Krunić, čija je protivnica Sara Soribes Tormo iz Španije. U slučaju trijumfa, Krunićeva ide na Donu Vekić koja je slobodna na startu.

Aleksandra i Olga jedine su predstavnice Srbije u ženskom singlu Majamija, dok će u muškom osim Tipsarevića igrati Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Đoković čeka boljeg iz susreta Tomaš Berdih - Bernard Tomić, Lajović još ne zna sa kojim kvalifikantom će igrati, Krajinović će "rekete ukrstiti" sa Ernestsom Gulbisom, dok ni Kecmanovića ne čeka lak posao jer mu je rival Pjer-Ig Erber.

Podsetimo, organizatori u Majamiju su od samog starta imali probleme, pa su zbog konstantne kiše u utorak morali da odlože za sredu sve mečeve u ženskoj konkurenciji.

Nagradni fond turnira na Floridi u obe konkurencije je 7.97 miliona dolara.

Izvor: RTS

TenisMajami
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva