:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2021   15:05

0

42

Ambasada Rusije i OEBS osudili Izetbegovićevu retoriku

Ambasada Rusije i Misija OEBS u Sarajevu odvojeo su osudile oštru retoriku bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića, da su "Srbi loš narod" i poručili da ona negativno utiče na međunacionalno pomirenje i napredak BiH.

"Uzimajući u obzir uticaj političkih lidera u BiH na formiranje javnog mišljenja, pozivamo sve da se suzdrže, čak i u žaru polemike, od iznošenja mišljenja koja mogu dobiti dvosmislenu interpretaciju", rečeno je za Srnu iz Ambasade RF.

To je, kazali su, posebno važno u stresnim uslovima izazvanim pandemijom virusa korona.

Lider SDA Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod", a nedavno je i njegova stranačka koleginica, ministar inostranih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković uporedila srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Misija OEBS-a u BiH smatra da svrsishodan napredak BiH ugrožava uvredljiva retorika, poput tvrdnje lidera SDA da je srpski narod loš, kao i druge nedavne izjave zvaničnika, kao i neodgovorno delovanje.

" Misija OEBS-a u BiH poziva na nultu toleranciju prema negativnoj retorici, političkoj manipulaciji, govoru mržnje i provokacijama i u javnoj i u privatnoj sferi u BiH", rečeno je u izjavi za Srnu iz OEBS-a.

Misija OEBS-a smatra da građani BiH zaslužuju lidere koji su iznad toga da manipulišu osetljivim pitanjima radi ostvarivanja političke koristi i koji su predani radu u najboljem interesu građana, uključujući ostvarivanje svrsishodnog napretka i reformi, između ostalog, u oblastima obrazovanja, izbora, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Izvor: Танјуг

RusijaOEBSIzetbegović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?