:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Septembar 16, 2022   21:45

0

118

Ambasada SAD o Evroprajdu: Nesporan znak napretka Srbije

Američka ambasada u Beogradu ocenila je večeras da je to što je Beograd ove godine domaćin Evroprajda istorijska prekretnica i nesporan znak napretka Srbije.

 

Ambasada je objavila i video poruku koju je učesnicima uputila specijalna američka izaslanica za unapređenje prava LGBT osoba Džesika Stern.

"Evroprajd u Beogradu pruža mnogobrojne prilike. Omogućava vam da istaknete rad mnogih hrabrih aktivista u Srbiji i širom regiona. Donosi preko potrebnu vidljivost LGBT pokretu i podstiče napredak na putu ka jednakosti", navela je Stern u poruci, koju je Ambasada SAD objavila na svom nalogu na Tviteru.

Stern je ocenila da je možda najvažnije to što Evroprajd pruža priliku za okupljanje istomišljenika kako bi podržali univerzalne vrednosti jednakosti, tolerancije i poštovanja.

"Kao što ste lično videli i iskusili, osnovna prava LGBTQI+ osoba nastavljaju da budu ugrožena od strane onih koji traže prednost sejući haos i podele. Ali globalni trend promocije univerzalnih vrednosti dostojanstva i poštovanja ljudskih prava je na vašoj strani", poručila je Stern.

Izvor: T a n j u g

Ambasada SADSrbijaEvroprajd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva