:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2021   19:59

0

57

Ambasada: SAD se raduju učešću Srbije na Samitu o demokratiji

Iz Ambasade SAD u Beogradu večeras je potvrđeno da je Srbija pozvana da se pridruži Samitu o demokratiji predsednika Džozefa Bajdena koji se održava početkom decembra, uz ocenu da je da im je zadovoljstvo što će Srbija učestvovati na Samitu.

 

“Sjedinjene Američke Države cene svoje partnerstvo sa Srbijom i radujemo se učešću Srbije na Samitu, koji će dati priliku Srbiji da reafirmiše svoju posvećenost reformama za pristupanje EU, a SAD i njenim partnerima da izraze svoju posvećenost jačanju demokratije, kako unutrašnje tako i one na međunarodnom planu”, rekao je za T a n j u g  portparol Ambasade.

Srbija je dobila poziv da učestvuje na Samitu o demokratiji koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, 9. i 10. decembra i okupiće lidere vlada, predstavnike civilnog i privatnog sektora iz više od 100 zemalja.

Cilj Samita je, kako je najavljeno, stvaranje zajedničke agende u cilju zaustavljanja demokratskog nazadovanja i erozije ljudskih prava i sloboda širom sveta.

Samit se organizuje kao deo onoga što je još prvog dana jasno najavila administracija Bajden-Haris a to je da neophodna revitalizacija demokratije kako na unutrašnjem tako i na globalnom planu.

Izvor: T a n j u g

SADSamit o demokratijiDžo BajdenSrbijaAmbasada SAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva