:

:

TV Most

Foto: Tviter

clock

Mart 29, 2023   20:04

0

86

Ambasada SAD u Beogradu: Ponosni smo na Srbiju, jedinu zemlju u regionu koja je poslala pomoć za obnovu elektro-energetskog sistema Ukrajine

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu zahvalila je Srbiji što je kao jedina zemlja u regionu poslala pomoć za obnovu elektro-energetskog sistema Ukrajine.

 

,,Biti partner znači pomoći kada je to zaista potrebno. Ponosni smo na Srbiju kao jedinu zemlju u regionu koja je poslala pomoć za obnovu elektro-energetskog sistema Ukrajine. Uz donaciju tri miliona evra, sanitetskih vozila i bezbednog mesta za oporavak ukrajinske dece, Srbija nastavlja sa kontinuiranom pomoći kojom izražava solidarnost sa stanovništvom Ukrajine. Zahvaljujući vašoj velikodušnosti, biće topline i svetlosti tamo gde je do sada bila hladnoća i mrak“, stoji u objavi Ambasade SAD na Tviteru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, prilikom ispraćaja kamiona sa elektroenergetskom opremom, poručila je da će Srbija nastaviti kontinuirano da pruža humanitarnu pomoć Ukrajini, kao i da osuđuje sve napade na civilno stanovništvo i objekte u toj zemlji i bilo kakvu upotrebu sile suprotno međunarodnom pravu.

"Mi smo u to uključili naše elektroenergetske kompanije EPS i EMS koje poseduje takvu vrstu opreme i da izdvoje, kako bi mi donirali Ukrajini. Danas implementiramo zaključak Vlade od 19. januara i šaljemo preko mehanizama civilne zaštite ovu pomoć u Ukrajinu", rekla je Brnabić.

Izvor: Kosovo onlajn / Tvuter; foto: Tviter

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva