:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2020   8:13

0

129

Ambasada SAD u Prištini poziva na oprez, skup Samoopredeljenja mogao bi da bude nasilan

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na KiM zatražila je od svog osoblja i američkih građana da izbegavaju trgove u Prištini od 10. do 17. juna. Prema upozorenju, očekuju se određeni događaji, kako za 21. godišnjicu oslobođenja tzv. Kosova, tako i za skup Pokreta Samoopredeljenje 12. juna.

Za ovaj događaj, američka ambasada upozorava da, iako se naziva mirnim mitingom, može da preraste u nasilni skup.

“Neki događaji su najavljeni u periodu od 10. do 17. juna 2020. Ovi događaji su, pored ostalih, 21. godišnjica oslobođenja Kosova i 15. godišnjica Pokreta Samoopredeljenje. Samoopredeljenje organizuje “protestni” politički skup 12. juna na Trgu “Skenderbeg” u Prištini. Osoblju američke vlade i američkim državljanima se savetuje da izbegavaju područja demonstracija i oprez ako se nađu u blizini velikog mitinga, protesta ili demonstracija. Čak i skupovi proglašeni za mirne mogu brzo postati nasilni. Okupljanja u velikom broju mogu se pretvoriti u super širenje koronavirusa”, saopšteno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini.

Ambasada savetuje svoje građane da izbegavajte područje Trga Skenderbeg u Prištini, 12. juna, da provere lokalne medije za nove vesti o pomenutom protestu kao i o njegovom širenju u drugim gradovima, da izbegavaju gužve, da se ne izdvajaju i da obaveste prijatelje i porodicu o lokaciji.

“Vodite računa o svom okruženju. Razmotrite svoje lične planove zaštite”, navodi se u objavi američke ambasade u Prištini.

Izvor: Kosovo online

KiMAmbasada SADskup Samoopredeljenja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva