:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2019   21:54

0

66

Ambasadaor SAD za verske slobode u poseti Srbiji

Američki ambasador za verske slobode Sem Braunbek posetiće 11. novembra Srbiju, gde će u Beogradu razgovarati sa srpskim patrijarhom Irinejom i predstavnicima drugih verskih zajednica.

Kako je saopštio Stejt department, Braunbek će u Beogradu razgovarati o pitanjima vezanim za verske slobode u Srbiji.

Dodaje se da će Braunbek potom 12. novembra posetiti Srebrenicu i Sarajevo, gde će, takođe, razgovarati s predstavnicima verskih zajednica u BiH.

Ambasador Braunbek će zatim 14. novembra posetiti Prištinu, gde će se susresti s predstavnicima verskih zajednica na KiM i održati govor na skupu na kojem će učestvovati mladi iz raznih verskih zajednica. Skup organizuje američka ambasada u Prištini.

Braunbek potom 15. novembra odlazi u posetu Podgorici, gde će takođe razgovarati s predstavnicima verskih zajednica u Crnoj Gori.

Kako se dodaje u saopštenju Stejt departmenta, Braunbek će potom posetiti Tiranu, gde će 18. novembra učestvovati na konferenciji "Religija kao instrument mira", u organizaciji albanske vlade.

Braunbek će u Tirani razgovarati s predstavnicima verskih zajednica u Albaniji i albanskim zvaničnicima.

Ambasador Braunbek će zatim 20. novembra u Hagu, u Holandiji, učestvovati na sastanku Međunarodne kontakt grupe za verske slobode, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva