:

:

TV Most

Foto: mfa.gov.rs

clock

Mart 21, 2020   9:56

0

25

Ambasade prave spiskove građana čiji je povratak prioritetan

Ambasada Srbije u Vašingtonu kao i brojne druge, prikupljaju podatke o ugroženim građanima Srbije koji žele da se vrate u zemlju, uz još jedan savet i apel da ukoliko su u mogućnosti odlože putovanje dok se situacija ne poboljša.

Da bi bili na spisku potrebno je ambasadi dostaviti četiri osnovna podatka mesto boravka, konktakt telefon, fotokopiju pasoša i vize.

Ambasada je tim povodom otvorila i poseban mail konzularnovasington@gmail.com

Vlada je juče nakon zabrane međunarodnih letova, organizovala povratak za građane Srbije koji su ostali u tranzitu na aerodromima u Parizu i Amsterdamu gde je između ostalog bili i studenati koju su morali da napuste studentke domove u USA nakon što je uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa.

Širom SAD nalaze se i učenici koji ovde završavaju treći ili četvrti razred, ali i oni koji su radili na kruzerima a ostali su bez posla.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da su juce doputovalo 144 državljana Srbije koji su bili u Amsterdamu i Parizu.

"Prioriteti su deca, učenici, studenti, oni koji se igrom slučaja negde nalaze ili na lečenju ili na službenom putu", rekao je on i dodao da su u ovoj situaciji turisti, na žalost, na kraju prioriteta.

Ukazao je da je doneta odluka da se zatvore granice, a da svi oni koji modgu da se vrate dolaze iako su granice zatvorene, među njima i avion iz Rusije.

"Veoma je teško obezbediti svakom da se vrati" dodao je Dačić i istakao da bez dozvole predsednika nijedan avion ne šalju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu da državi nije problem da pošalje avione po državljane zarobljene na aerodromima u svetu, ali da je problem dozvole za sletanje.

Izvor: T a n j u g

SADAmbasada Srbijekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva