:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 29, 2020   16:28

0

68

Ambasador Angole: Čvrst stav o nepriznavanju tzv. Kosova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Angole Alsina duš Prazereš Izata Fransiško da Konseisaoa, koji je potvrdio čvrst stav Angole po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova".

Razmotrene su teme od posebnog značaja za obe zemlje i utvrđen obostrani interes za unapređenjem bilateralnih odnosa Srbije i Angole, saopšteno je iz Ministarstva.

Šef srpske diplomatije posebno je zahvalio Luandi na čvrstoj i kontinuiranoj podršci po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na podršci koju nam Angola pruža u okviru međunarodnih organizacija.

Ambasador Alsino duš Prazereš Izata Fransiško da Konseisao zahvalio je ministru na dobrodošlici i potvrdio čvrst stav Angole po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova".

Ministar Dačić je poželeo ambasadoru dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu i izneo uverenje da će novi ambasador Angole svojim zalaganjem doprineti daljem unapređenju sveukupnih odnosa između dve zemlje.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva