:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2021   18:42

0

253

Ambasador Godfri uručio donaciju MUP-u: Srpska policija jedna od najsposobnijih u Evropi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom SAD-a u Beogradu Entonijem Godfrijem i tom prilikom istakao da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova visoko cene uručenu donaciju Biroa za međunarodnu borbu protiv narkotika i sprovođenje zakona Stejt departmenta.

Ministar Vulin je naglasio da će donirana oprema osigurati bolju zaštitu policijskih službenika prilikom obavljanja svojih dužnosti što je od posebne važnosti.

"Što Srbija bude bezbednija, što Srbija bude bila više u stanju da se bori protiv organizovanog kriminala, to će organizovanog kriminala biti manje i na granicama drugih zemalja. Svaki kilogram narkotika koji se zapleni u Srbiji je kilogram narkotika manje koji je mogao biti prodat našim građanima, ali je mogao biti prodat i građanima drugih zemalja. Zato samo zajedno možemo da se borimo protiv transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa", kazao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je naglasio da kriminal ne poznaje granice i da u borbi protiv kriminala moramo da budemo ujedinjeni.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija Srbije jesu jedni od najuspešnijih policija u Evropi. To možete da vidite po zaplenama, to možete da vidite po organizovanim kriminalnim grupama koje smo uspeli da razbijemo, ali to možete da vidite i po tome kako sarađujemo sa našim partnerima u čitavom svetu", poručio je ministar Vulin. 

Godfri: Srpska policija među najsposobnijima u Evropi 

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri istakao je da donacija nije izraz dobročinstva, već da uspeh srpskih institucija u borbi protiv transnacionalnih kriminalnih grupa doprinosi globalnoj bezbednosti.

"Biro za međunarodnu saradnju u borbi protiv narkotika i sprovođenja zakona američkog Stejt departmenta godišnje daje 4,5 miliona dolara podrške organima pravosuđa i unutrašnjih poslova Republike Srbije. Tu se ne radi o dobročinstvu. Uspeh srpskih institucija na ovom polju, pogotovo u borbi protiv transnacionalnih kriminalnih organizacija, doprinosi globalnoj bezbednosti i našoj bezbednosti kod kuće u Sjedinjenim Državama", istakao je Godfri..

Ambasador Godfri poručio je na sastanku sa ministrom Vulinom da je srpska policija jedna od najsposobnijih u Evropi.

"Radeći sa Srbijom, konstantno primećujemo koliko su sposobne i profesionalne njene policijske snage. Nije tajna da su srpski policajci veoma sposobni, u stvari, među najboljima u Evropi. Ali, ono o čemu novine retko pišu je svakodnevni rad policajaca zbog kojih su ulice Beograda i drugih gradova bezbedne. To su ljudi koji rade opšte policijske poslove i čuvaju javni red i mir svih građana Srbije. Današnja donacija opreme Direkciji policije će pomoći da takvi policajci i policajke budu bolje opremljeni i zaštićeni dok vrše svoju dužnost", rekao je ambasador Godfri prilikom uručivanja donacije MUP-u.

Izvor: RTS

MUP SrbijeVulinGodfri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva