:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2023   17:36

0

152

Ambasador Hami Aksoj ispratio kamion pomoći iz Srbije za žrtve zemljotresa

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj rekao je danas prilikom ispraćanja šlepera koji će odneti pomoć područjima pogođenim zemljotresom u Turskoj da je zahvalan Srbiji na podršci. 

"Od samog početka zemljotresa koji su pogodili Tursku imali smo ogromnu pomoć od prijatelja iz Srbije, kako od Vlade Srbije tako i od stanovništva", rekao je Aksoj.

On je dodao da je juče poslato više od 2.500 grejalica u region Gazijantrepa putem vazdušne pošiljke kompanije "Turkiš Erlajns", a pored Gazijantrepa pomoć je dobio i grad Atana.

"Naravno da nam je svaka pomoć potrebna. Najviše su potrebni šatori, vreće za spavanje, ćebad i prenosivi toaleti", kazao je on.

Aksoj je izrazio zahvalnost pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koji su zajedno sa psom Zigijem pomogli u spašavanju zatrpanih ljudi. 

"Voleo bih da pomenem srpski tim spasilaca koji je poslat u našu zemlju. Veoma smo im zahvalni, tu je sa njima i spasilački pas Zigi. Do sada je srpski tim izvadio troje ljudi iz ruševina zemljotresa", zaključio je Aksoj. 

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

AksojpomoćTurskazemljotres
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva