:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 05, 2019   16:52

0

231

Ambasador Indonezije: Poštujemo međunarodno pravo

Indonezija će uvek biti na strani pravde i poštovanja međunarodnog prava, rekao je ambasadoro Indonezije u Srbiji Mohamed Čandra Viđa Juda na sastanku sa državnom sekretarkom MUP-a Srbije Biljanom Popović Ivković.

Oni su razgovarali o unapređenju policijske saradnje dve zemlje i ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković se zahvalila Indoneziji na principijelnom stavu o poštovanju suvereniteta i celovitosti Republike Srbije, kao i za glasanje protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini u Dubaiju, saopštio je MUP.

Ona je obavestila je ambasadora Indonezije da je takozvano Kosovo ponovo, po četvrti put, podnelo zahtev za članstvo u Interpolu, ukazujući da takav potez Prištine govori o nepoštovanju međunarodnog prava, pravila i dosadašnjih odluka Interpola.

Kako je rekla, Srbija će učiniti sve kako bi sprečila prijem takozvanog Kosova, istakavši da bi eventualni prijem predstavljao politizaciju ove međunarodne policijske organizacije i bio veliki presedan sa nesagledivim posledicama i po druge članice Interpola.

Popović Ivković je pohvalila dosadašnju policijsku saradnju dve zemlje i predložila uspostavljanje direktnog kanala komunikacije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti borbe protiv pranja novca.

Ambasador Indonezije, Mohamed Čandra Vidja Juda, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na dosadašnjoj saradnji i istakao da je povećan broj indonežanskih turista u Srbiji nakon uvodjenja bezviznog režima između dve zemlje.

Uvažavajući argumente Srbije po pitanju ponovnog zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol, istakao je da će Republika Indonezija uvek biti na strani pravde i poštovanja međunarodnog prava, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Popović IvkovićIndonezijaKiMInterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva