:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2019   21:41

0

288

Ambasador Maroka: Ne priznajemo Kosovo

Ambasador Maroka u Srbiji Muhamed Amin Belhaž naglašava za Radio Beograd 1 da prijem Kosova kao pridruženog člana Frankofonije ne znači priznanje nezavisnosti.

Završava se mesec Frankofonije u Srbiji. Frankofonija je svetska organizacija koja u svom članstvu ima 88 država, odnosno 900 miliona ljudi. Srbija je prošle godine postala pridruženi član ove organizacije.

Frankofonija ne okuplja samo države, pa je od nedavno pridruženi član i Kosovo.

Ambasador Maroka u Srbiji Muhamed Amin Belhaž naglašava za Radio Beograd 1 da prijem Kosova kao pridruženog člana Frankofonije ne znači priznanje nezavisnosti. Stav njegove zemlje u tom smislu ostaje nepromenjen.

"Međunarodna organizacija frankofonije ne prizanje samo države već i regije, poput Luizijane. S obzirom na to da Maroko ne priznaje Kosovo, podneo je sa drugim državama članicama deklaraciju u kojoj je naglasio da pozicija Maroka ostaje nepromenjena", rekao je ambasador Muhamed Amin Belhaž.

Inače, otvoren je put ka sporazumu o slobodnoj trgovini Srbije i Maroka. To je vest koja je stigla u Srbiju tokom posete ministra Rasima Ljajića Rabatu.

"Da bismo ostvarili cilj, treba da obavimo konsultacije u našem ministarstvu trgovine i svim adekvatnim odeljenjima, a drugi korak su pregovori sa srpskom stranom. Naša strana se obavezala da će što pre započeti proceduru", rekao je ambasador.

Istakao bi da bi to bio prvi sporazum o slobodnoj trgovini koji je Srbija zaključila sa arapskom i afričkom zemljom.

Izvor: Radio Beogra

MarokoSrbijaKiMpriznanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva