:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2019   16:28

0

194

Ambasador OEBS: Odlaganje izbora je unutrašnje pitanje ALB

 Ambasador misije OEBS u Tirani Bernd Bošard rekao je da su odlaganje lokalnih izbora od strane šefa albanske države Ilira Metu i inicijativa vladajuće Socijalističke partije o njegovom impičmentu unutrašnja pitanja, te da će albanske institucije odlučivati o tome ko je u pravu prenosi portal a1on.

„To su pitanja za parlament i Ustavni sud. Albanske institucije će odlučiti koja strana ima najbolje pravne argumente. Siguran sam da će političke stranke uraditi najbolje“, rekao je ambasador OEBS. Takođe on je rekao da će albanske institucije odlučiti da li će biti održani lokalni izbori u toj državi, koji su bili zakazani za 30. juna, a koje je predsednik Albanije Meta juće odložio zbog, kako je naveo, sprečavanja eskalacije građanskih nemira u zemlji.

„Jasno smo rekli da su protesti i podizanje glasa demokratsko pravo, ali svakako za sve to su odgovorni oni koji organiziraju proteste, koji su takođe odgovorni za organizovano nasilje“, rekao je Bošard.

Meta je juče odložio izbore na neodređeno, sve dok se ne pronađe rešenje za političku krizu, dok je albanski premijer Edi Rama rekao da će izbori biti održani, a odluku predsednika ocenio kao protivustavnu i pozvao ga da napusti tu funkciju.

Izvor: Танјуг

AlbanijaizboriolaganjeOEBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva