:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2019   22:54

0

197

Američka ambasada pozvala srpske vlasti da reše slučaj Bitići

Američka ambasada SAD u Srbiji danas je na zvaničnom sajtu objavila saopštenje povodom 20. godišnjice ubistva braće Bitići, u kojem se navodi da "vlada SAD ponovo poziva srpske vlasti da reše ovaj slučaj".

"Danas obeležavamo turobnu godišnjicu. Pre 20 godina, Ili, Agron i Mehmet Bitići su odvedeni iz policijske stanice i predati u nadležnost srpskih specijalnih policijskih jedinica. Dve godine kasnije, tela ova tri američka državljana pronađena su u Petrovom Selu u istočnoj Srbiji u bazi koju je kontrolisala jedinica pod komandom Gurija Radosavljevića", piše u saopštenju.


U njemu dalje stoji da su "ruke žrtava bile vezane iza leđa i da je svaki muškarac upucan u glavu".

"Iako je prošlo 20 godina, njihova ubistva i dalje nisu na pravi način i u potpunosti istražena. Njihove smrti su nešto što se ne može i neće zaboraviti. Postizanje pravde oko braće Bitići ostaje prioritet u našem bilateralnom odnosu sa Srbijom. Vlada SAD ponovo poziva srpske vlasti, koje su tokom godina obećavale da će pomoći u ovom slučaju, da reše ovaj slučaj", zaključuje se u tekstu.

Saopštenje je postavljeno i na Tviter nalog ambasade uz poruku da su "pre 20 godina trojica američke braće ubijena od strane specijalnih jedinica srpske policije" i da "do današnjeg dana niko nije kažnjen za ubistvo počinjeno od strane onih koji treba da sprovode zakon", a saopštenje je retvitovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Izvor: RTV

SADamerička ambasada u Beogradubraća Bitići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva