:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2019   18:10

0

257

Američke diplomate imaju 72 sata da napuste Venecuelu

Venecuela je danas naredila američkim diplomatama da napuste zemlju u roku od 72 sata nakon što je predsednik Nikolas Maduro optužio američkog predsednika Donalda Trampa za sajber "sabotažu" koja je dovela do najvećeg nestanka struje u toj zemlji.

"Donald Tramp je najodgovorniji za sajber napad na venecuelanski elektroenergetski sistem", rekao je Maduro u emisiji iz predsedničke palate Miraflores, dodajući da tu tehnologiju poseduje samo vlada SAD, prenosi Rojters.

Hulio Kastro, iz nevladine organizacija "Doktori za zdravlje", izjavio je na Tviteru da su od početka nestanka struje u javnim bolnicama umrle 24 osobe.

Ministar spoljnih poslova Venecuele Horhe Areasa izjavio je da američke diplomate moraju da napuste Venecuelu u naredna tri dana, a u saopštenju vlade se navodi da "prisustvo ovih zvaničnika na venecuelanskom tlu predstavlja rizik za mir, jedinstvo i stabilnost zemlje".

Američki Stejt department saopštio je u ponedeljak da će ove sedmice povući svoje osoblje iz Venecuele, dodajući da njihovo prisustvo predstavlja "ograničenje za američku politiku" u toj zemlji, podseća agencija.

Izvor: Танјуг

VenecuelaAmeričke diplomate
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva