:

:

TV Most

clock

Septembar 09, 2020   11:39

0

179

Američki portal: Tramp postigao nezamislivo

Ugledni američki portal "Vašington igzeminer" ukazuje na činjenicu da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa uspela da uradi nešto nezamislivo - da 21 godinu nakon što je Bajden podsticao Klintonovo bombardovanje Beograda, čin koji je obuhvatio i gađanje novinara, postigla je nezamislivo - normalizaciju odnosa Srbije i Kosova".

Portal podseća da kosovski problem postoji već nekoliko vekova i da je Kosovo od Rimskog carstva, preko srednjeg veka bilo naseljeno Srbima, a da su ga Albanci okupirali dolaskom Otomanskih kolonista.

Dodaje se da je nakon bombardovanja sa Kosova proterano stotine hiljada Srba i nacionalnih manjina i da je veliki broj njih ubijen.

Portal podseća da je Tramp 1999. godine bio protiv bombardovanja, a da je danas njegova administracija ubrala plod jednogodišnjeg napora da se poništi šteta koju su tada učinili Klintonovi i Bajden.

Kako se navodi, administracija bivšeg predsednika Bila Klintona bila je nestrpljiva da se uključi kada su se pojavili izveštaji o navodnom genocidu i etničkom čišćenu na Kosovu, a portal navodi i da je njegova supruga Hilari pozvala supruga da bombarduje Beograd kako bi rešio viševekovni sukob.

"Klintonovi su u Bajdenu pronašli šampiona koji je inicirao zakon u Senatu kojim se odobrava bombardovanje", piše portal, uz ocenu da se Tramp i njegov protivkandidat na predsedničkim izborima Džo Bajden imaju dosta različitu spoljnu politiku i da je njihova najveća razlika prošlog petka došla do izražaja.

Izvor: T a n j u g

Donald TrampVAšingtonsporazumdijalog BG-PRKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva