:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Jun 09, 2019   12:43

0

231

Amfilohije: Đukanović je ateista koji stvara crkvu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zapanjen je izjavom Mila Đukanovića u kojoj je rekao da će "raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve". Amfilohije kaže da je to prvi put u istoriji da "ateista stvara crkvu".

Crnogorski predsednik Milo Đukanović optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da pokušava da čuva infrastrukturu Velike Srbije u Crnoj Gori i poručuje da će raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve, svidelo se to nekome ili ne.

Kaže da neće dozvoliti da savremena Crna Gora živi pod, kako je rekao, diktatom jedne verske organizacije koja predstavlja relikt prošlosti, jer ne može da shvati da je to vreme odavno prošlo.

Mitroplit crnogorsko-primorski Amfilohije, zapanjen je izjavom crnogorskog pedsednika.

"Ja sam bio zapanjen ovim što sam čuo od predsednika Crne Gore, čoveka koji je naslednik komunističke vlasti i koji se javno deklariše kao ateista. S druge strane, on prigovara kako neće crkva da se meša u politiku, a pokušava da bude glava crkve, da stvara svoju crkvu. To je prvi put u istoriji da ateista stvara crkvu", rekao je mitropolit Amfilohije za RTS.

Izvor: RTS

AmfilohijeĐukanovićCrna GoraSPCCPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva