:

:

TV Most

Foto: MCP

clock

Maj 19, 2020   18:44

0

219

Amfilohije: Đukanović pretvara Crnu Goru u satansku zajednicu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je, dan nakon poruka Mila Đukanovića vezanih za kritike SPC i formiranje crkve nacionalnih Crnogoraca, izjavio da crnogorski predsednik propoveda "satansku crkvu".

Mitropolit Amfilohije poručuje da satanske crkve stvaraju bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska.

"Predsjednik Crne Gore propovjeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu", poručio je mitropolit.

Amfilohije je to rekao na liturgiji u Cetinjskom manastiru povodom praznika Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvu put uneta na današnji dan u taj hram.

Đukanović je juče na konferenciji za novinare, povodom dve godine mandata, rekao da "SPC hoće da upravlja Crnom Gorom" i da određuje njen pravac i karakter u budućnosti.

"Ako to ne prihvate i žele crkvu nacionalnih Srba u Crnoj Gori – u redu. Ali tada ćemo morati stvoriti i crkvu nacionalnih Crnogoraca....", rekao je, između ostalog Đukanović, koji je negirao da ima bilo kakve veze za hapšenjem vladike Joanikija i sveštenia budimljansko-nikšićke eparhije.

Izvor: RTS

Amfilohije RadovićCrna GoraSPCMilo Đukanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva