:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Februar 24, 2020   14:13

0

188

Amfilohije: Ne glasajte za one koji bezakonje proglašavaju za zakon

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti i istakao da je "u Crnoj Gori bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda", prenosi sajt Mitropolije.

On je upitao koji je taj narod koji glasa za nekoga "koji bezakonje proglašava za zakon."

"Ja verujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili", poručio je Amfilohije.

On je rekao da se vlast bira da bi držala zakon, da bi donosila prave i istinske zakone, pišu Vijesti.

"I da čuva narodnu dušu, da njeguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da deli narod, da ga zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji", rekao je on.

On je ocenio da su litije u Crnoj Gori isceljenje od mržnji, deoba i podela, "od svega što je trovalo naš narod." "Zato je neophodno da ovako hodimo za Bogom kao putem, istinom i životom", poručio je Amfilohije.

Izvor: FoNet

SPCAmfilohijeCrna GoraZakon o slobodi veroispovesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva