:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

April 23, 2020   21:51

0

249

Amfilohije: Neka me hapse, neću se odazvati pozivu

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije Radović poručio je da se neće odazvati na poziv tužilaštva na Cetinju za saslušanje, zato što je bio na sahrani istoričara Vlada Jovićevića, zajedno sa jednim od lidera Demokratskog fronta Andrijom Mandićem.

"Poručujem nalogodavcima poziva za saslušanje da im se neću odazvati jer imam svoje obaveze. Mogu to učiniti tek posle ponedeljka i to jedino na Cetinju. Ovo što se desilo je priča za sebe, jer na nikog nije bilo osim njegova tri sina, supruga, kaluđeri, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, Andrija Mandić i ja. I svi na propisanom odstojanju", izjavio je za Novosti  mitropolit Amfilohije.

Na pitanje da li očekuje represivniji odgovor nadležnih kaže da što se njega tiče neka izvole da hapse.

"Pa moj prethodnik Joanikije ubijen je sa sveštenstvom, a mitropolit Arsenije odležao šest godina u zatvoru. Da sam ja bio u njegovo vreme bio bih sigurno streljan ili doživotno osuđen u odnosu na njega", ističe mitropolit Amfilohije.

Dodaje da vlast može, kako kaže, da radi šta hoće i kako hoće.

"Ja sam ipak mitropolit Crne Gore i to Mitropolije koja je rodila Crnu Goru, onu pravu, Petrovićevsku izvornu Crnu Goru. Ova vlast neka što sebe bruka, nego bruka i Crnu Goru pred međunarodnom javnošću,svojim bezakonjem i ponašanjem. Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvarala ovu državu", zaključuje Amfilohije za Novosti. 

Izvor: Novosti

Amfilohijehapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva