:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2020   14:31

0

67

Amfilohije odlikovao "Beogradski sindikat"

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav "Beogradski sindikat" Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

 

Gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić – jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru, naveli su iz "Beogradskog sindikata" za T a n j u g.

Uručenje ovog priznanja MCP obavljeno je jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka.

Protić je rekao da su orden dobili za revnost i brigu za SPC i ljubav posvedočenu kroz pesme "Dogodine u Prizrenu" i  "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Članovi "Beogradskog sindikata" vraćeni su juče sa graničnog prelaza ka Crnoj Gori gde su želeli da danas učestvuju na litiji u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom kao i molebanu u Podgorici.

Bilo je planirano da ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja premijerno izvedu pesmu "Sviće zora".

Protić kaže da im je žao i nejasno zašto su proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore, ali da i ovom prilikom izražavaju podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori.

"Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena", rekao je Protić.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva