:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Avgust 23, 2020   13:16

0

188

Amfilohije: Prvi put za 82 godine života izlazim na izbore

Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je danas sav narod da izađe na predstojeće izbore.

On je pozvao građane da 30. avgusta glasaju za svetinje Božije, da glasa protiv bezakonika i bezakonih, lažnih zakona koji ovde vladaju, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

"Iako imam 82 godine, 52 svešteničke službe, nikada nisam bio na parlamentarnim izborima do danas. Ali ovoga puta 30. avgusta ću izaći na izbore i pozivam i sve vas, sve Crnogorce da izađu na izbore i da, naravno, glasaju za svetinje Božije, za svetinju ljudskoga dostojanstva, za svetinju tvorevine Božije i za svetinje koje su posvećene živome Bogu na čelu sa ovom svetinjom koja je posvećena Hristovom Vaskrsenju. Gospod da blagoslovi sve vas i da se svi poklonimo svetinjama Božijim i jedinome Svetome koji je rekao: Budite savršeni kao Otac vaš koji je na nebesima. Da budemo sveti kao Otac nebeski, to je zvanje i prizvanje čovekovo", kazao je vladika Amfilohije.

Naglasio je da "zato mi hrišćani glasamo od pamtiveka za večno i neprolazno ljudsko dostojanstvo, za svetinju ljudskoga bića, za svetinju Božije tvorevine, za jedinoga Svetoga".

"Zato treba izaći na ove izbore, da glasamo za te svetinje protiv bezakonika, protiv bezakonih zakona koji ovde vladaju i lažnih zakona. U to ime blagoslov Gospodnji, na mnogaja i blagaja ljeta", poručio je Amfilohije, prenosi Mitropolija.

Izvor: B 92

Crna GoraizboriAmfilohije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva