:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 05, 2019   8:12

0

202

AMSS: Oprez zbog vetra

Osim povremeno jačih bočnih udara vetra koji i danas mogu predstavljati problem na putevima u Donjem Podunavlju i južnom Banatu, ostale vremenske prilike tokom prepodneva ne bi trebalo bitnije da ometaju vozače i utiču na njihovu bezbednu vožnju i sigurno putovanje.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava vozače da u popodnevnim satima, kada se očekuje pojačan saobraćaj zbog početka vikenda, zbog moguće kiše voze oprezno i sporije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim teminalima graničnih prelaza u zemlji nema zadržavanja dužih od 30 minuta, ali zbog vikenda na pojedinim prelazima povremeno može biti i pojačanog saobraćaja.

Na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Mađarskom i dalje su zadržavanja višesatna, ali su sada nešto kraća u odnosu na prethodne dane kada su zbog usporenog rada hrvatskih i mađarskih pograničnih vlasti čekanja bila mnogo duža.

Razlog za zadržavanja tokom vikenda može biti i uobičajena vikend zabrana tranzita na teritoriji Mađarske, koja počinje u subotu u 22 časa, a završava se u nedelju u 22 časa, kao i vikend zabrana na pojedinim putevima u Hrvatskoj, a čija je primena počela 1. aprila.

Izvor: RTS

AMSSSaobraćaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva