:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 04, 2019   8:37

0

202

AMSS: Saobraćaj umerenog intenziteta, vetar otežava vožnju

Jak, olujni vetar u košavskom području koji se očekuje danas znatno može uticati na bezbednu vožnju, a veliku opasnost predstavljaju i česti odroni, najviše pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magistrale, kojih ima ih i pored Drine, Južne i Zapadne Morave, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je, međutim, umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja, navodi AMSS i apeluje na vozače da sporije voze.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

AMSS podseća vozače teretnih vozila da se s početkom nove radne nedelje očekuje formiranje kolona i duža zadržavanja na hrvatskim i mađarskim teretnim terminalima, uglavnom zbog usporenog rada njihovih carinskih administracija. Kako se navodi, zbog toga se međuzona brzo popuni, a formiranje kolona se tada prenosi i na srpsku stranu kada zadržavanja postaju duga i višesatna.

Trenutna zadržavanja na izlasku iz zemlje za teretna vozila su oko četiri sata na Batrovcima, Horgošu, Kelebiji i kod Šida, a kod Bačke Palanke i Sremske Rače 60 minuta.

Izvor: RTS

AMSSSaobraćaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva