:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2021   21:08

0

32

Anadolija: Srbija ispred EU, vakcine donira i regionu

Turska agencija Anadolija piše danas o vakcinaciji protiv koronavirusa u Srbiji i konstatuje da naša zemlja prednjači po broju vakcinisanih građana u odnosu na Evropsku uniju i ostatak Zapadnog Balkana.

Agencija primećuje da Srbija deli svoje vakcine sa ostalima na Balkanu i ističe da su, zahvaljujući donacijama Srbije, Severna Makedonija i Crna Gora počele kampanju vakcinisanja građana.

Ukazuje i da, kad je reč o regionu, jedino građani BiH i Kosova i Metohije nemaju vakcine protiv koronavirusa.

"Srbija je ispred Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana u pogledu vakcinacije protiv koronavirusa. Srbija je na drugom mestu u Evropi, posle Velike Britanije, po broju vakcinisanih građana u odnosu na broj stanovnika", navodi Anadolija.

Broj građana koji su primili prvu dozu vakcine premašio je 1,2 miliona, dok je više od 428.000 dobilo i drugu dozu, piše Anadolija.

Pominje i da je Severna Makedonija dobila od Srbije skoro 5.000 doza vakcine koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek, dok je Crna Gora danas počela vakcinaciju sa 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik Ve, koje joj je takođe donirala Srbija.

Anadolija navodi da je više stotina zdravstvenih radnika, Srba u BiH, prešlo granicu sa Srbijom kako bi primilo vakcinu.

U Hrvatskoj je, prenosi agencija, više od 93.000 ljudi primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, a više od 50.000 i drugu dozu.

Prenosi i da su u Zagrebu danas, prvog dana masovne revakcinacije, formirali dugi redovi, a građani su čekali po nekoliko sati da prime vakcinu.

Agencija navodi da će u Crnu Goru u četvrtak stići još 5.000 doza vakcine Sputnjik Ve, kao i da će u subotu iz Pekinga krenuti ka Crnoj Gori oko 30.000 vakcina kineske kompanije Sinofarm.

Vlada u Skoplju, dodaje Anadolija, očekuje da ove nedelje dobije još 200.000 Sinofarmovih vakcina.

Izvor: T a n j u g

vakcinacijaSrbijaZapadni BalkanEvropaAnadolija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?