:

:

TV Most

clock

Avgust 10, 2020   21:12

0

156

Analitičari: Hotijevu vladu može da zadesi sudbina prethodne

Ukoliko se sukobi unutar koalicije nastave, vladu Avdulaha Hotija može da zadesi sudbina prethodne vlade, Aljbina Kurtija, ocenjuju politički analitičari, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako taj list navodi, koronavirus primorao je premijera da ostane u samoizolaciji. U samoizolaciji je već nekoliko nedelja, iako se oporavio, i predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa.

Ova situacija stvorila je distancu između koalicionih partnera, ali i probleme koje su iskazali putem društvenih mreža, navodi Gazeta Ekspres.

Mustafa je najavio sastanak sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem kako bi pronašli rešenje problema, ali nije rekao koje probleme treba da reše.

Ovaj mogući susret lidera u ABK vide kao nešto normalno među partnerima u vladajućoj koaliciji, međutim, upućeni u politička zbivanja na KiM misle drugačije.

Prema Fatonu Abdulahuu ukoliko se sukobi nastave, aktuelnu vladu može zadesiti sudbina Kurtijeve vlade i da u tom slučaju, ostaje da se vidi će uraditi opozicija.

O problemima u koalicij T7 je pokušao da dobije odgovor i od trećeg partnera, Socijaldemokratske inicijative, ali oni su odbili da govore o tome, navodi Gazeta Ekspres.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMHotiKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva