:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Decembar 12, 2019   20:47

0

905

Anđela Dimić sveukupni pobednik prvog takmičenja u besedništvu na Kosovu i Metohiji

Na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, održano je finale u besedništvu za srednjoškolce i studente na Kosovu i Metohiji. Pobednik ovog prestižnog takmičenja, prvog na prostoru Kosova i Metohije je po oceni žirija Anđela Dimić, gimnazijalka iz Kosovske Kamenice. Najviše simpatija publike osvojio je Aleksandar Arsenijević, student PMF u Kosovskoj Mitrovici.

Takmičili su se doktoranti, studenti više fakulteta prištinskog univerziteta, srednjoškolci iz Kosovske Kamenice i Mitrovice a učesnici, tačnije njih 9, je imalo mogućnost da se opredeli za dve kategorije, zadatu i slobodnu. U zadatoj kategoriji organizatori su odlučivali o naslovu, dok slobodna kategorija ostavlja mogućnost izbora i teme i naslova.

Crkveni hor “Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice je na početku takmičenja izveo himnu “Bože pravde”.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović je otvorio finale takmičenja i tom prilikom poželeo sreću svim učesnicima.

“Ono što bih želeo da kažem jeste to da će verovatno mnogi od vas, vremenom postati važni ljudi, čiju će reč mnogi sa nestrpljenjem iščekivati. Kada dođe taj trenutak, zamolio bih vas da ne koristite reči kako biste previše obećavali ali da sve ono što obećate pokušate da stvarno ispunite. Izuzetna mi je čast da mogu da otvorim ovo prvo takmičenje u besedništvu ovde u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da će se u narednim godinama sa nestrpljenjem iščekivati svako sledeće takmičenje i da će broj učesnika i takmičara ali i kvalitet samih beseda, iz godine u godinu biti sve veći jer smatram da je važno da se srpski glas omladine sa Kosova i Metohije daleko čuje a mislim da je ovo lepa i dobra prilika za to” rekao je Jović.

Pred mnogobrojnom publikom predstavili su se takmičari: Jovana Jokić besedom “Panta rei” u zadatoj kategoriji; Besnera Šerifi besedom “Zašto su boginji pravde vezane oči?” u slobodnoj kategoriji; Anđela Janačković besedom “Internet nije igračka” u slobodnoj kategoriji; Aleksandar Arsenijević besedom “Nije pitanje hoćemo li ili nećemo da se borimo nego hoćemo li ili nećemo da postojimo”; Elma Selimi besedom “Nazovimo nasilje pravim imenom” u slobodnoj kategoriji; Anđela Dimić besedom “Očuvajmo istorjiu, sačuvajmo sebe” u slobodnoj kategoriji; Jelena Mitić besedom “Panta rei” u slobodnoj kategoriji; Neda Dabetić besedom “Nije pitanje hoćemo li ili nećemo da se borimo nego hoćemo li ili nećemo da postojimo” u zadatoj kategoriji; Jovan Aleksić besedom “Tajna Konfučijeve formule” u slobodnoj kategoriji.

Petočlani žiri kojeg čine Damjan Jović, Radovan Perović, Ognjen Vujović, Sonja Milojević i Sanja Lakić je proglasio pobednika nakon jednočasovne pauze.

Nagrada publike otišla je u ruke Aleksandra Arsenijevića.

“Ono što sam želeo od samog početka je da osvojim najbitniju nagradu za sve moje sugrađane. To nije samo moja nagrada već je to nagrada svih nas. Moja beseda je govorila o životu u posleratnom periodu. Prezadovoljan sam jer sam stekao novo životno iskustvo sa kojim ću ići dalje. Sledeće godine planiram da pozovem još više mladih ljudi” rekao Arsenijević koji je nagrađen i plaketom.

Svi učesnici su dobili dva onlajn kursa IT Akademije u trajanju od 3 meseca, robne nagrade, knjige kao i putovanje u Beograd.

Prvo mesto u kategoriji slobodne teme osvojila je Anđela Dimić, drugo Vesnera Šerifi a na trećem je Elma Selimi.

Prvo mesto u kategoriji zadate teme osvojila je Neda Dabetić, drugo Aleksandar Arsenijević a treće mesto je otišlo Jovani Jokić, koja je najmlađa učesnica takmičenja.

“Kao najmlađi učesnik sam veoma ponosna što sam deo ovog takmičenja. Pored mene su bili mnogo stariji i iskusniji učesnici tako da mi je izuzetno velika čast i zadovoljstvo što sam ja deo ovog projekta. Iz ovog takmičenja smo poneli ono najbolje, velika prijateljstva i druženje i naravno mnogo znanja” rekla je Jokić.

Apsolutni i sveukupni pobednik prvog takmičenja u besedništvu je Anđela Dimić koja je nagrađena i počasnom plaketom.

 “Osećaj je neverovatan. Ja sam i dalje pod velikim adrenalinom. Ovo je zaista jedno veliko iskustvo za sve učesnike. Vežbe koje smo imali tokom ovih mesec dana su bile značajne za dalji uspeh u školovanju kao i za to da budemo dobri govornici” rekla je Dimić koja dolazi iz Kosovske Kamenice a učenica je četvrte godine Gimnazije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

KiMbesedništvoKancelarija za KiMJovićKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva