:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2022   14:12

0

117

Anđelković: Albanci shvatili da ni zbog EU ne moraju da se pretvaraju da su tolerantni prema Srbima

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je za Kosovo onlajn da poslednji talas netrpeljivosti prema Srbima na Kosovu pokazuje da se albanski teror nad Srbima pojačava jer su Albanci shvatili da čak ni zbog Evropske unije ne moraju da se pretvaraju da su tolerantni prema Srbima.

Komentarišući incidente u poslednja 24 sata - zabranu raseljenim Srbima da prisustvuju manastirskoj slavi u Mušutištu, obijanje dve prodavnice u Velikoj Hoči čiji su vlasnici Srbi, kao i pokušaj pljačke parohijskog doma Crkve Svetog arhangela Gavrila u Osojanu kod Istoka, Anđelković kaže da EU toleriše albansko gaženje ljudskih, nacionalnih i građanskih prava Srba na Kosovu i da albanski ekstremisti pokazuju pravo lice Berlina, Brisela i Vašingtona. 

Povodom netrpeljivosti prema Srbima demonstrirane ni nepun dan pošto je kosovski premijer Aljbin Kurti rekao da Nemačka podržava inicijativu Prištine za članstvo u Savetu Evrope, Anđelković kaže da i kada su se Albanci prema Srbima ponašali "maksimalno popustljivo iz njihovog ugla", da je i to predstavljalo jednu vrstu terora. 

"A sada idu sve dalje u takvom ponašanju jer su videli da im ruke nisu vezane zahtevima Zapada. I to mnogo više govori o Nemačkoj, Americi i drugim vodećim zapadnim zemljama nego o Albancima. Oni ne kriju da se rukovode velikoalbanskim ekstremizmom, ali EU koja toliko priča o ljudskim pravima i demokratiji ne bi smela da toleriše bilo čiji ekstremizam. A ona toleriše albansko gaženje ljudskih, nacionalnih i građanskih prava Srba na Kosovu. Albanski ekstremisti ovim što rade pokazuju pravo lice Berlina, Brisela i Vašingtona", ocenjuje Anđelković. 

Izvor: Kosovo online

KiMDragomir Anđelkovićincidentimeđunarodne organizacije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva