:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 27, 2024   12:24

0

91

Anđelković: Sastanak u Briselu rezultat sednice i Vučićevog govora u SB UN

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković izjavio je da je današnji sastanak delegacije Beograda, koju predvodi direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Briselu rezultat sednice Saveta bezbednosti UN i govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SB UN.

"Da nije bilo sednice Saveta bezbednosti UN, gde su od 15 članica 13 članica jasno saopštile da je ovo direktno usmereno protiv funkcionisanja srpskog življa na KiM, ja mislim da ni ovih reakcija ne bi bilo ni današnjeg sastanka, nego naprotiv, mislim da bi se nastavio teror koji je Kurti odmah posle 1. februara pokrenuo", ocenio je Anđelković za T a n j u g.

"Na kraju kada su morali da odu, onda su smislili da to bude Centralna banke jer to kao nije važno, nije odluka koju je vlada donela, nego Centralna banka, a u stvari ostavljaju sebi prostora da ukoliko ne postignu dogovor ili ukoliko ne prihvate da se dinar vrati u opticaj na KiM, da kažu da je to pitanje vlade Kosova pa da onda naprave novi manevar za odlaganje stvaranja uslova da srpski narod na KiM normalno ekonomski funkcioniše", naveo je on.

Anđelković dodaje da se postavlja pitanje koliko su zemlje Kvinte zainteresovane da izvrše pritisak na prištinske institucije.

"Koliko će Birsel imati snage i koliko zemlje Kvinte stvarno žele da izvrše konačno neki pritisak na Kurtija da omogući nealbanskom življu normalno funkcionisanje i život na Kosovu, ostaje da se vidi posle današnjeg sastanka", rekao је i dodao da prištinska strana nema želju da pomogne u rešavanju tog pitanja.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva