:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2019   16:18

0

206

Angela Merkel stigla u Zagreb

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u Zagreb, a na Markovom trgu dočekao ju je premijer Andrej Plenković.

Merkel je došla u Zagreb kako bi prisustvovala centralnom predizbornom skupu HDZ pred izbore za Evropski parlament, u zagrebačkoj hali Dražen Petrović, prenosi Index.hr.

Merkel će se u zgradi vlade upisivati u Zlatnu knjigu, a sledi tet-a-tet razgovor sa Plenkovićem. Predviđeno je da se posle sastanka Merkel i Plenković obrate medijima, posle čega će biti održan radni ručak.

Merkel i Plenković će se zatim s Gornjeg grada uputiti prema dvorani Dražen Petrović gde u 18:30 počinje predizborni skup HDZ. Nemačka kancelarka biće glavna govornica na skupu, navodi portal.

Podele Hrvatske oko nasleđa iz Drugog svetskog rata biće otvorene kada nemačka kancelarka Angela Merkel danas poseti Hrvatsku kako bi dala podršku umerenim, konzervativnim kandidatima na predstojećim izborima za Evropski parlament, piše AP.

Agencija navodi da će se, dok Merkelova bude govorila na glavnoj konvenciji konzervativne Evropske narodne stranke (EPP) u Zagrebu, hiljade Hrvata okupiti na polju u južnoj Austriji kako bi obeležili navodni masakr hiljada pripadnika nacističkog ustaškog režima na kraju Drugog svetskog rata, u maju 1945. godine.

Izvor: Танјуг

MerkelZagrebposeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva