:

:

TV Most

Foto: Blic

clock

Avgust 07, 2022   8:25

0

131

Angelina Topić osvojila bronzu u skoku uvis na SP U20

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Svetskom prvenstvu za juniore u kolumbijskom Kaliju.

Topićeva je preskočila 1,93 metra, isto kao i Holanđanka Vrit Verman, ali je njoj to uspelo iz prvog pokušaja.

Zlato i svetska titula pripala je Estonki Karmen Brus, koja je u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara.

Druga srpska predstavnica u finalu Zorana Rokavec osvojila je 10. mesto sa preskočenih 1,75 metara.Ovo je druga medalja za Srbiju na U20 šampionatu sveta, nakon što je prethodno Adriana Vilagoš osvojila zlato u bacanju koplja.

Topić: Ispunila sam očekivanja, biću opuštenija na EP

Takmičenje je prošlo odlično, ispunila sam sva svoja očekivanja, čak i više. Kako se približavalo takmičenje pokušavala sam da se pre svega mentalno pripremim i uspela sam u tome, izjavila je mlada srpska atletičarka Angelina Topić nakon što je na Svetskom prvenstvu za juniore osvojila bronzanu medalju u skoku uvis.

Topićeva je u kolumbijskom Kaliju osvojila treće mesto skoko od 1,93 centimetra.

"Našla sam se na pobedničkom postolju, među tri najbolje juniorke sveta. Veoma sa zadovoljna osvojenom medaljom, u istoj meri kao i medaljom sa Evropskog prvenstva. Sada se spremam za seniorsko prvenstvo Evrope koje se održava u Minhenu na koje ću otići opuštenije i nadam se prolasku u finale i što boljem rezultatu," izjavila je Topićeva, a preneo Srpski atletski savez.

Izvor: T a n j u g

Angelina Topićskok uvisbronzana medaljaSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva