:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2019   11:53

0

70

Antić: Odnosi Srbije i Kine su na istorijski najvišem nivo

Odnosi Srbije i Kine su na istorijski najvišem nivou, a naš razvijen partnerski odnos baziran je na međusobnom razumevanju i dugogodišnjoj saradnji, ali, pre svega, u poslednjem periodu i izuzetno snažnom talasu prijateljskog odnosa između predsednika Si Ðinpinga i Aleksandra Vučića, rekao je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

On je istakao da je delegacija Srbije imala veoma zapaženo učešće na Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju i da je na svakom koraku bilo vidljivo prijateljstvo dve države i njenih najviših funckionera.

Antić je naglasio da je Srbija u Kini dobrodošla i u političkom i u ekonomskom smislu, prenosi Blic.

On kaže da je bila velika čast za Srbiju što je na značajnom međunarodnom formatu premijerka Ana Brnabić govorila na otvaranju EXPO Sajma u društvu predsednika Kine, Francuske, premijera Grčke, i da su na taj način kineski prijatelji pokazali koliko su za njih značajni odnosi sa Srbijom.

Antić je naveo da je održan veliki broj političkih bilateralnih susreta, od kojih je najvažniji razgovor premijerke Brnabić i predsednika Sija.

Ministar energetike istakao je važne susrete sa predstavnicima bitnih kineskih kompanija, koji će voditi jačanju postojećih ili otvaranju novih perspektiva za saradnju.

Jedna od njih je kompanija "Hikvision", u Hangdžouu, koju je srpska delegacija posetila, a koja sarađuje sa kineskom kompanijom Ziđin koja je prisutna u Srbiji.

"Ljude iz ''Zinđina'' ćemo zamoliti da razgovaramo sa ''Hikvision'' da razmotre da svoj RND centar otvore u Srbiji", poručio je Antić.

Izvor: Танјуг

AntićSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva