:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2019   9:05

0

67

Antić: "Turski tok" u Srbiji po planu

Energetska situacija u Srbiji je stabilna, a rast cene sirove nafte posle napada u Saudijskoj Arabiji samo neznatno će se odraziti na svetsko i naše tržište, potvrdio je u nedelju ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

"Pre napada cena nafte je bila 62 dolara za barel, a sada je 63 do 63,5, što nije dramatično. Treba, međutim, ozbiljno shvatiti situaciju i učiniti sve da nas u narednom periodu nijedan sukob ili nestabilnost u nekom regionu ne dovede do toga da se energetski resursi dovode u pitanje", rekao je Antić.

Govoreći o početku izgradnje deonice "Turskog toka" kroz Bugarsku, koji je kasnio zbog nesporazuma oko izvođača radova u toj zemlji, Antić je naglasio da je za Srbiju najvažnije to što se deonica kroz našu zemlju gradi u potpunosti u skladu sa dinamikom.

Izrazio je uverenje da će linijski deo gasovoda, bez kompresorskih stanica koje su predviđene za narednu godinu, biti završen do kraja 2019.

Antić je najavio da će posle otvaranja vetroparka u Kovačici, naredne nedelje biti otvoren i kod Vršca, snage 68 megavata, a da se sredinom oktobra očekuje otvaranje najvećeg vetroparka Čibuk sa 158 megavata.

Izvor: Blic, Večernje novosti

Antićturski tok
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva