:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 21, 2018   20:18

0

257

Antić uputio saučešće povodom tragedije u rudniku

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić uputio je danas telegrame saučešća ministrima zaduženim za Rudarstvo Češke i Poljske povodom eksplozije u rudniku ČSM „Sever“ u Stonavi, na istoku Češke, u kojoj je živote tragično izgubilo 13 rudara iz Češke i Poljske.

Antić je u ime Ministarstva i svoje lično ime telegram saučešća uputio i ministarki industrije i trgovine Češke Marti Novakovoj i ministru ekonomije Poljske Kristofu Čorzevskom, navodi se u saopštenju iz resornog ministarstva.

„Duboko me je potresla vest o nesreći koja je zadesila dve zemlje, kada su vaši rudari u ekspoloziji metana u rudniku u Stonavi tragično izgubili živote. Dozvolite mi da vam pružim podršku prijateljske Srbije u ovom teškom trenutku“, napisao je Antić.
Antić je ukazao na izraze najdubljeg saučešća porodicama stradalih i uputio želje za brz oporavak povređenih rudara.
„Ovaj gubitak se ne može nadomestiti, saosećamo sa vašim bolom. Zbog ovakvih stvari rudarski posao smatra se jednim od najtežih na svetu. Želimo uspešan i brz oporavak povređenim rudarima“, rekao je Antić.
U eksploziji metana u rudniku na severoistoku Češke poginulo je 13 rudara, među kojima 11 iz Poljske, saopštila je ranije danas kompanija koja upravlja rudnikom.

Portparol državne kompanije OKD Ivo Čelakovski rekao je da je poginulo 11 državljana Poljske i dvojica Čeha.

Izvor: Танјуг

Aleksandar AntićSaučešćeČeška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva