:

:

TV Most

clock

Septembar 03, 2021   15:16

0

120

Antić: Zajednička lista SNS i SPS bila bi bolja za Srbiju

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da zbog brojnih zajedničkih rezultata vladajuće koalicije ima logike da se ozbiljno razmotri zajednička lista Srpske napredne stranke i socijalista na izborima 3. aprila, jer bi to, po njegovoj oceni, bilo i bolje i celishodnije.

"Mislim da postoji visok stepen logike da razmatramo scenario da na izbore idemo i sa zajedničkom listom, naprosto sama kampanja i sama struktura obraćanja i Srbiji i biračima i promociija svega što smo zajedno uradili ima logike da se potpuno ozbiljno razmatra scenario da je bolje i celishodnije da se na sve izbore ide sa zajednčkom listom", rekao je Antić za TV Tanjug.

Antić je dodao da SPS i SNS imaju izuzetnu dobru saradnju kao i ostali parteri na listama obe partije i da ta saradnja traje od 2012. godine.

"Ona je bazirana na zajedničkim prioritetima i vizijama, sve što radimo je deo vizije kao i ukupan odnos prema ključnim nacionalnim pitanjima i prioritetima i segmentima u kojima Srbiju želimo da unapredimo, u zdravstvu, energetici, obrazovanju", rekao je on.

Na pitanje da li je to dovoljno za zajedničku predizbornu kampanju Antić kaže da zaboravljamo izbore 2017. godine kada je Aleksandar Vučić bio zajednički kandidat i kada je on pobedio u prvom krugu.

"Ako smo u zajedničkoj politici ostvarili sve te rezultate potpuno je prirodno da se očekuje i od SNS i SPS da podrže Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima aprila 2022. godine", rekao je Antić.

Na pitanje da li SPS može samostalno da izađe na parlamentarne i beogradske izbore, Antić kaže da će se razgovrati i procenjivati.

Prema njegovim rečima, "tu postoji spinovanje u medijima koji prave famu", jer smatra da je logičan zajednički nastup, ako su istog dana predsednički izbori, na kojima je zajednički kandidat Aleksandar Vučić, begradski i možda parlamentarni izbori.

Danas ćemo imati sastanak rukovodstava SNS i SPS i predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Antić i naglasio da će se dodatno o izborima razgovrati unutar stranke.

"Donećemo najbolje odluke i za Srbiju i za našu partiju i koaliciju", rekao je Antić

Na pitanje koliko se SPS "utopio" u SNS i koliko imaju svojih birača, Antić kaže da pažljivo prati medijsku sliku koja se kreira poslednjih nedelja i da misli da i "tu ima dosta spinovanja i da se prenebregava činjenica da se SPS drži čvrsto na dvocifrenoj podršci".

"Ne mogu da dozvolim da nam spočitavaju da gubimo podršku i biračko telo i da to rade oni koji su mnogo slabiji od nas i izgubili su veliku podršku. Imamo stabilno briačko telo, dvocifrene rezultate na nivou Srbije, potrebu da čuvamo integritet i identitet. Verujem da to usprešno radimo. Nije lako biti manji koalicioni partner i to zahteva da budemo još aktivniji na terenu i u medijima", rekao je Antić.

Izvor: Танјуг

Aleksandar AntićSNSSPSizborizajedička lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva