:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2019   14:25

0

50

Antonijević nakon sastanka na FPN-u: Postignut napredak

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, nakon šeste runde razgovora vlasti i opozicije u okviru "Dijaloga o izborima 2020", na temu zaštite i unapređenja biračkog prava navodi da je postignut izvestan napredak.

Milan Antonijević navodi da su od SNS-a dobili dokument sa predlogom konkretnih mera, koji, između ostalog, govori šta se može učiniti za 30, a šta za 60 dana.

To, kako je dodao, pokazuje da se shvata hitnost situacije da se zakonske izmene i praćenje sprovođenja zakona moraju jasno urediti. "Ovi razgovori su doveli do toga da imamo jasne napretke i svi očekuju da će se to završiti dokumentom na koji će svi staviti svoje potpise", rekao je Antonijević i dodao da će dokument kasnije biti distriobuiran svima, kako onima koji su učestovali u razgovoru, tako i onima koji su ih napustili.

Ističe da je današnjim razgovorom iscpreljna i poslednja, četvrta tema, koju je predviđao dijalog na FPN-u i da će se sada razgovori nastaviti sa evropskim parlamentarcima, u kojima će i Fondacija učestvovati.

Antonijević je rekao da je nakon 45 dana ova vrsta razgovora završena, ali da im je FPN ostavio otvorena vrata, ako postoji potreba da se dijalog nastavi.

Dodaje i da je na današnjem sastanku bilo reči i o izveštavanju RTS-a i da će o tome takođe biti vođen dijalog, kako bi se obezbedio, kako kaže, nepristranije i ravnomernije izveštavanje javnog servisa.

Antonijević je dodao da će Republičko javno tužilaštvo, kao i Državno veće tužilaca, imati aktivniju ulogu na izborima, zahvaljujući čemu će građani moći da se osećaju sigurnije kada daju svoj glas.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva