:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2020   10:20

0

612

Antonijević: Nema slučajeva zaraženih koronavirusom na severu Kosova, za sada delujemo preventivno

Na severu Kosova i Metohije dosad nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa , potvrdio je za program Radija Kosovska Mitrovica specijalista epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.

 

“Mi odavno imamo tim za delovanje u kriznim situacijama i spremni smo u potpunosti ukoliko se pojave slučajevi pozitivni na “Covid 19″. Za sada je situacija mirna , nema nijednog koji je oboleo od korona virusa. Mi smo u stalnom kontaktu sa epidemiolozima sa čitave teritorije naše zemlje i iz okruženja i situaciju smo shvatili ozbiljno, što je naša preporuka i građanima jer je to jedini način da se suzbije epidemija” rekao je dr Antonijević.

Činjenica da je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, je prema Antonijevićevim rečima, dovoljan alarm za opreznost.

“Ne treba biti ni preterano optimističan pa reći da će nas virus potpuno zaobići ali smo spremni za brzo delovanje” kaže Antonijević.

Antonijević dodaje da oni prate instrukcije Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut” i imaju odličnu saradnju sa ovlašćenom referentnom ustanovom “Torlak”, koji vrši analize uzoraka koji se šalju na analizu. Rekao je da je do sada testirano oko 20 pacijenata sumnjivih na virus ali da ni jedan nije pozitivan. Treba reći da je veliki broj obolelih od sezonskog gripa i da treba biti obazriv u svakom slučaju. “Naš zadatak je da delujemo pre svega preventivno”, zaključio je Antonijević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

dr Aleksandar AntonijevićZavod za javno zdravljeKosovska mItrovicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva