:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 01, 2020   20:56

0

235

Antonijević: Situacija na KiM ozbiljna, ali pod kontrolom

Situacija na severu KiM je ozbiljna, ali stabilna i pod kontrolom, rekao je epidemiolog dr Aleksandar Antonijević za program TV Most.

On je naveo da je svakodnevno dobija izveštaje iz domova zdravlja o slučajevima koji se javljaju i da je povećan  broj ljudi koji se javljaju sa simptomima respiratorne infekcije. 

"Danas su nam stigli rezultati koje smo uzorkovali u ponedeljak. Od 30 rezultata, devet je novoobolelih i to 6 sa teritorije opštine Leposavić, dva lica sa teritorije opštine Zvečan i jedno lice je iz Kosovske Mitrovice", ističe Antonijević.

Danas je odrađeno 70 brzih testova na celoj teritoriji KiM, uzet je 41 uzorak za PCR testiranje, rezultati se očekuju u petak.

"Situacija se uozbiljava, raste broj obolelih, tako da sve one preporuke koje su donete od starta pandemije, treba da se poštuju, jer će tako zaštititi ne samo sebe, već i čitavo društvo, kao i zdravstveni sistem",kaže Antonijević.

On je zamolio građane da budu disciplinovani, da nose zaštitnu opremu, da poštuju socijalnu distancu, da u zatvorenom prostoru ne bude više od pet ljudi. 

"Krizni štab je doneo odlične mere, koje će nam biti od pomoći, jer sva ta masovna okupljanja nam stvaraju ogroman problem. Nadam se da ćemo da se izborimo i uspemo da sprečimo rapidan porast broja onbolelih", istakao je dr Antonijević.

Izvor: TV Most

dr Aleksandar AntonijevićkoronavirusKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva