:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Novembar 28, 2021   8:46

0

130

Antonov: Dve grupe od po 27 ruskih diplomata proteruju iz SAD

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da će 30. januara SAD napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa ruskog diplomatskog osoblja napustiti Ameriku 30. juna.

 

"Proteruju naše diplomate. I dalje gledaju na nas kao na protivnike, atmosfera je zatrovana rusofobijom", izjavio je on za ruski Solovjev kanal na Jutjubu, prenosi TASS.

On je rekao da SAD odbacuju sve ruske predloge za obnavljanje međuparlamentarnih veza i zahteve za sastancima u američkom Kongresu.

"Svi naši zahtevi za sastanke u Kongresu se odbijaju, ne žele ni da slušaju ruske argumente. Oni se oglušuju o naše predloge za obnavljanje međuparlamentarnih veza", rekao je Antonov.

Takođe je rekao i da je pristup Amerike prema Rusiji „jednostran", budući da Vašington sa Moskvom pregovara isključivo o tim pitanjima koji su od njihovog interesa.

„Politika sankcija se ne menja, političari samo izvrću informacije onako kako im odgovara kako bi opravdali potrebu za uvođenjem dodatnih sankcija", kazao je Antonov.

On je rekao i da se histerija vezana za izmišljanje ruskih pretnji Ukrajini, koju, kako je naglasio, raspiruje SAD, ima za cilj da opravda neuspehe ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

„Po mom mišljenju, ova trenutna histerija izazvana navodnom ruskom pretnjom je želja da se zamaskiraju neuspesi aktuelnog ukrajinskog predsednika", rekao je diplomata.

Ruski ambasador je takođe upozorio američke vlasti da ne testiraju snagu ruske odbrane budući da je to „opasna stvar".

Rusija se neće uplašiti potencijala NATO-a i pružiće adekvatan odgovor, poručio je Antonov.

Izvor: T a n j u g

RusijadiplomateSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva