:

:

TV Most

Foto: Arhiva

clock

Septembar 03, 2019   16:02

0

167

Apel Albancima da ne glasaju za ratne zločince

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, apelovalo je danas na građane Kosova i Metohije, pre svih na Albance, da na predstojećim prevremenim izborima na kosovskoj teritoriji ne glasaju za ratne zločince.

"Iz razloga tragične prošlosti, naših kosmetskih žrtva, zbog budućeg zajedničkog života, ratnim zločincima nikako ne pripada zvanje ''državnika''“, saopšteno je iz ovog uruženja.

Istovremeno Udruženje je apelovalo na predstavnike Srba na KiM da budu, kako kažu, "jedinstveni i složni i deluju isključivo u interesu naroda".

"Apelujemo na Građansku inicijativu ''Srbija, demokratija, pravda'', čiji je lider Oliver Ivanović ubijen, pokažu da kosmetske žrtve nisu uzaludne i zajednički sa Srpskom listom vode svoj narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Pogubnim smatraju to što su Rada Trajković, Slaviša Petković...formirali neku novu koaliciju čije ime, kako kažu, ni oni sami ne znaju, a želeli bi da predstavljaju srpski narod na Kosovu i Metohiji.

"Zato je narod taj koji odlučuje ko će ga predstavlati.

Narod zna da prepozna ko vodi pravednu, poštenu, ozbiljnu politiku, a ko vodi zločinačku politiku i ko se predstavlja kao evropejac (iz kruga dvojke), kojima interes naroda ne predstavlja ništa", navodi se u saopštenju.

Prevremeni parlamentarni izbori na KiM zakazani su za 6. oktobar.

Izvor: Танјуг

Udruženjeapelglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva