:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2015   12:05

0

131

Apel vozačima na opreznu vožnju

Osetni pad temperature, mokri i klizavi kolovozi obeležiće ovaj prvi radni dan u nedelji. Kako se u višim planinskim predelima očekuje sneg apelujemo na vozače da na tim deonicama obavezno poseduju zimsku opremu, i da naravno, prilagode vožnju uslovima na putu.

Pored najavljenih padavina za današnji dan, magla dodatno smanjuje vidljivost i utiče na nesmetano obavljanje saobraćaja. Apelujemo na vozače da zbog vlažnih kolovoza i mogućnosti stvaranja poledice obrate pažnju na brzinu kojom upravljaju svojim vozilom, kao i da poštuju saobraćajne propise.

Prema podacima zimske službe JP Puteva Srbije auto-putevi i putevi I reda u našoj zemlji su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, a vozačima se savetuje veći oprez za volanom ukoliko naiđu na deonice na kojima je usled radova, koji su nastavljeni, izmenjen režim saobraćaja.

AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu, navodi AMS S.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva