:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2020   8:16

0

163

Apostolova: Bila mi je čast da predstavljam EU u Prištini

Šefica kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova, koja krajem meseca završava svoj četvorogodišnji mandat, porucila je da je taj period brzo prošao kada je u pitanju rad na politickom razvoju KiM, ali istovremeno i sporo kada su u pitanju namere EU da Kosovo* učini boljim mestom za život.

Ona je juče na Tviteru napisala da je zbog pandemije koronavirusom, imala manji broj oproštajnih sastanaka, iako joj želja bila da se pozdravi sa svima, bilo da su to kolege, ljudi u politici i van nje, prijatelji.

„Kovid 19 je sve to promenio, ali ja napuštajući Kosovo sa sobom nosim toliko lepih uspomena. Ovde sam imala priliku da vidim upečatljive mlade, energične i talentovane ljude, da razgovaram sa kvalifikovanim preduzetnicima, pratim aktivnosti ženskih mreža, ali i posetim prelepa mesta. Zato sam uverena u svetlu budućnost Kosova*“, poručila je Apostolova.

Požežela je sreću svima i dodala da je bilo zadovoljstvo i čast predstavljati EU na KiM u "ove četiri fascinantne godine".

Savet Evropske unije imenovao je nedavno Čeha Tomaša Sunjoga za svog novog specijalnog predstavnika na KiM.

Sunjog će dužnost šefa kancelarije EU u Prištini preuzeti 1. septembra, a mandat mu, kako je saopšteno iz Saveta EU, ističe 31. avgusta 2021.

Izvor: Танјуг

KiMEUApostolova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva